استفاده از کرم ناخن در روتین مراقبت از دست و ناخن ها و درمان شکنندگی ناخن یک ضرورت است. این روزها کمتر کسی را میتوان یافت که به وضع سلامت ناخن و دستهای خود اهمیت ندهد. چرا که همانطور که پزشک متخصص آمریکایی میگوید: “دستها مانند قلب دوم هر انسانی محسوب میشوند که باید در کمال صحت و سلامت نگه داشته شوند.”
از آنجایی که دستها در تماس مستقیم و شدید با آب و مایعات شوینده هستند، پس طبیعی است که دچار خشکی و یا پوسته پوسته شدن و همچنین شکنندگی ناخنها شوند. به همین دلیل برای رفع خشکی و درمان شکنندگی ناخن ها باید از کرم ناخن در روتین مراقبت از دستها و ناخنها استفاده کرد.
معمولا به انواع کرمهای نرمکننده و تقویتکننده ناخنها، کرم ناخن گفته میشود. کرم ناخن در انواع مختلفی در بازار وجود دارد که شامل کرم نرمکننده ناخن و کوتیکول و کرم تقویتکننده ناخن است که بهتر است برای سلامت نگه داشتن ناخنها و همچنین درمان شکنندگی ناخن ها و لایه لایه شدن از آنها استفاده کرد.
همانطور که گفتیم کرم تقویت ناخن یکی از انواع کرم ناخن است که در ترکیبات آن کراتین هیدرولیز شده وجود دارد. البته روغنهای گیاهی نیز مانند روغن جوجوبا یا گلیسیرین نیز در ترکیبات آن وجود دارد که باعث نرمی کوتیکولها شده و موجب میشوند که ناخنها لایه لایه نشوند. با استفاده از انواع کرم تقویت ناخن به راحتی میتوان بهترین تقویت ناخن را انجام داد. البته در صورت عدم دسترسی به این محصول برای تقویت ناخنها میتوان از ترکیب آبلیمو و گلیسیرین نیز استفاده کرد.
۲۵ روش کاربردی برای مراقبت از ناخن ها را در این مقاله مطالعه کنید.
گیاهان بسیاری در طبیعت وجود دارند که با استفاده از آنها میتوان سلامتی و استحکام ناخنها را تضمین کرد. مواد ارگانیک و طبیعی مانند دم اسب، سرکه سیب، روغن بادام، روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن درخت چای، روغن کرچک، کره شی و….
در صورت استفاده از هر کدام از این مواد ارگانیک به راحتی میتوان ناخنها را تقویت کرده و از لایه لایه شدن آنها جلوگیری کرد. در واقع به کارگیری طب سنتی یکی از راهکارهای مؤثر در درمان شکنندگی ناخن ها است.
اگر پای صحبتهای بزرگترها بنشینیم، مطمئنا راهکارهای زیادی برای تقویت ناخن خانگی پیشنهاد میکنند. از استفاده از پالپ لیمو گرفته تا گیاه دم اسب.
معمولا در گذشته به علت عدم دسترسی به محصولات تغذیه ناخن و یا انواع کرم دست و ناخن از این روشهای تقویت ناخن خانگی استفاده میشد؛ اما امروزه به لطف تنوع زیاد محصولات بهداشتی مانند انواع کرم تقویت ناخن، دیگر استفاده از این روشهای تقویت خانگی کمی زمان بر و خستهکننده است که معمولا هم کسی به سراغ تهیه مواد گیاهی آن نمیرود.
یکی از روشهای عامه پسندی که تبلیغاتش این روزها در اکثر رسانههای اجتماعی، سالنهای آرایشگاه و حتی دستورالعملهای آرایشگری دیده میشود، تقویت ناخن با ژلوفن است.
از آنجایی که این گونه راهکارها و درمانهای دهان به دهان معمولا وجهه علمی ندارند، بهتر است که به جای تقویت ناخن با ژلوفن از انواع کرم ناخن و انواع کرمها تقویتکننده و مکملهای خوراکی استفاده کرد که ناخنها در شرایط کاملا طبیعی رشد کنند.
تقویت ناخن با وازلین هم مانند تقویت ناخن با ژلوفن است. از آنجایی که استفاده از وازلین در راهکارهای خانگی زیاد پیشنهاد میشود و البته هیچ شواهد علمی مبنی بر تقویت ناخن با وازلین وجود ندارد، بهتر است این گونه راهکارها زیاد جدی گرفته نشود. حتی گاهی دیده شده که به عروس خانمها پیشنهاد میشود که برای جلوگیری از جوش بعد از اپیلاسیون، از وازلین استفاده کنند که البته این راهکار اصلا راهکار مناسبی نیست. چرا که دقیقا تأثیر عکس دارد.
به منظور جلوگیری از شکنندگی ناخنها و همچنین تقویت ناخن بعد از کاشت ناخن و یا انجام مانیکور، انواع داروی تقویت ناخن در داروخانهها وجود دارند که بهتر است حتما با تجویز پزشک مصرف شوند. چرا که ترکیبات انواع داروی تقویت ناخن گاها ممکن است برای بعضی از افراد آلرژی یا حساسیت ایجاد کنند. یکی از داروهای تقویت ناخن موثر که گاها توسط پزشک تجویز میشود، قرص زینک و انواع ویتامین است. بهتر است استفاده از این داروها تنها با تجویز پزشک انجام شود.
اگر میخواهید بعد از برداشتن کاشت ناخنها، ناخنهایی سالم و همچنین پوستی نرم و لطیف داشته باشید بهتراست توصیههای زیر را جدی بگیرید:
محلولهای مختلفی برای جلوگیری از شکستن ناخن وجود دارد که البته به منظور اثر بخشی بیشتر بهتر است با کرم ناخن مصرف شود.
کرم ناخن رینوال اینتنس نئودرم یکی از محصولات مراقبت از ناخن هاست که حاوی روغن جوجوبا، اسید لاکتیک و ویتامین A و E و کراتین هیدرولیز شده است که تأثیر بسزایی در سلامت ناخنها دارد. برای درمان شکنندگی ناخن ها، داشتن ناخنهای محکم و سالم و تقویت ناخن های خود، حتما استفاده از کرم ناخن نئودرم را در روتین مراقبت از ناخن خود بگنجانید.